torek, 6. december 2011

Praznični december

Iskanje prazničnih daril in pogovarjanje o praznični hrani in pričakovanje. Tisto preprosto in nestrpni, odštevanje dni, da bom doma.
Danes smo imeli praktični pouk posvečen kuhanju jajc. Še nikoli nisem pojedla 4 jajc, sploh pa ne, da bi skuhala 4 jajca na 3 različne načine in jih potem pojedla. Ampak je bilo dobro, omleta je bila odlična, poširano jajce se mi ni čisto posrečilo, sur le plat jajce pa je bilo zelo dobro. Morda je to že priprava na vso pecivo in vsa jajca, ki jih bom porabla za peko prazničnih dobrot, še malo, pa bom jih pekla. Kekse in pite in torte in cimetove polžke pa medenjake.
 Goveje ruladice polnjene z mesom za klobase.
 Špageti buča, kot "strokovnjak" sem jo pripravila jaz, ker je bilo prvič za profesorja, da je videl kaj takega kot je špageti buča in temu primerno tudi ni vedel, kako se lotiti priprave.
 Pastry in delanje peciva s paljenega testa. Moj najljubši je labod, najokusnejši pa je bil ekler, čokolade pač ne more nič premagat. :)

Golaž ali kako koristno porabiti ostanke mesa in nahranit lačne študente. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar