nedelja, 21. oktober 2012

Sončna nedelja

Nedelja tokrat, je bila obsijana s soncem in v znamenju čiščenja hiše in to generalnega, takšnega, ki ga po navadi opravimo pomladi. Saj jesen, je nekako podobna pomladi in prah ter umazanija se nabirata skozi vse leto.
Danes sem kuhala nedeljsko kosilo, no, niti ni bilo kaj podobno nedeljskemu, je bilo pa vseeno dobro. Pripravila sem zelenjavni kari, ki sem ga postregla z rižem in pita kruhom.

Za zelenjavni kari potrebujete:
1/2 ali 600g butternut buče ali katere koli druge buče, narezane na srednje velike kocke
200g šampinjonov, narezanih na četrtine
200g špinače
1 velik korenček, narezan na kolobarje
2 srednje veliki čebuli, narezani na rezine
2 stroka česna, nasekljanega
200g kuhane zelene ali rdeče leče
400 ml kokosovega mleka ali  kravjega mleka, ki ga zmešate z dvema žlicama kokosove moke
sol in poper
2 žlički karija v prahu
1 žlička garam masale v prahu
koriander
suho sadje (rozine, suhe marelice, suhe slive)
riž (najboljši je basmati)

Priprava:

Na malo olivnega olja prepražite čebulo, dokler ni rahlo rjava, dodajte česen, nato gobice, bučo in korenček, pražite, dokler se zelenjava malo ne zmehča, dodajte lečo in špinačo, začinite ter dodajte mleko, kuhajte, dokler zelenjava ni zmehčana ampak ima še zmeraj obliko. Zraven ponudite kuhan riž, ter dodajte nasekljan koriander in narezano suho sadje. Dober tek!

Še končen izgled jedi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar