torek, 27. november 2012

Zima

temperature se sicer še niso spustile pod ničlo, a visoka vlažnost ne pusti  občutka hladu, ki bi bil vsaj nekoliko prijeten, raje kot to, se mraz zareže v tebe in te zmrazi v vse pore telesa.
V slabo izoliranih hišah, kot je ta častitljiva stoletna hiša, v kateri živim, je zmeraj mraz in kljub ogrevanju, se enostavno ne moraš pogreti. Zjutraj, ko moraš iz postelje spet v mraz je še slabše.
Najlepše je, kadar si pozimi v tem nežnem vzdušju in v dvoje, takoj je topleje, če pa imaš še skodelico čaja ali vroče čokolade je svet lepši. In resnično upam, da bo letos božič bel in da se bom pogrela s kuhanim vinom, medtem ko bom korakala po Grajskem trgu in opazovala božično drevo.
Tudi tukaj, na Irskem bom pripravila kuhano vino en večer in spekla kekse, da bo prijetno dišalo v hiši in bo prijetno toplo vsaj v kuhinji.

Da pa vam zraven vseh naštetih dobrt pokažem še druge, z vami delim slike iz praktičnega pouka. Morda pa  se utrne ideja za sladico, ki vas bo pogrela v mrzlih dneh zime.Ni komentarjev:

Objavite komentar