sobota, 3. december 2011

3. december

V Sloveniji se ob dnevu Prešernove smrti praznuje kulturni praznik, prav tako pa tudi ob njegov rojstnem dnevu. Dan kulture, super se sliši, pravzaprav je lepo, da se naša kultura ohranja. Brala sem o vseh kulturnih dogodkih današnjega dne in si zaželela, da bi šla na balet v gledališče. Morda, ko pridem domov.
Danes sem jutro preživela na faksu, ne namojem ampak na matičnem faksu DIT-a, ker smo imeli dan odprtih vrat oziroma neke vrste informativni dan.  Študenti vseh fakultet smo sodelovali in delali reklamo za različne programe, ampak mi smo bili med bolj zaželjenimi, zaradi preprostega razloga- pladnjev z veliko oksunega peciva. :) V uniforme oblečeni študenti s srebrnimi pladnji, stali smo v auli, takoj pri vhodu in vsakemu priazno ponudili raznovrsten izbor peciva na naših pladnjih. Ob devetih zjutraj pecivo večini ne diši, ampak potem, nekoliko kasneje so se pa kar prijazno in navdušeno zanimali zanj. :) Mislila sem, da bo poen day dolgočasen, pa je bil v bistvu zanimiv in zabaven, pogovarjala sem se z nadobudnimi bodočimi študenti, jim hvalila program in se vmes pogovarjala tudi z drugimi študenti na Inštitutu.  Po open dayu pa sem izkoristila priložnost lepega dne in se skupaj z E. odpravila po nakupih in iskanjih idej za božična darila, super dan, nekoliko utrujajoč, ampak prijeten.:)
Zdaj pa vam dodajam še fotografije nekaterih jedi, ki smo jih delali pri pouku:

 Ocvrt morski list s petršiljevim maslom.
 Morski list po mornarsko, z limonami, petršiljem in maslom.In na spodnji sliki dušene dagnje v belem vinu s šalotko in zelišči.
 Sadni tartlet s sladko smetano in slaščičarsko kremo, odlična in preprosta sladica. Spodaj pa pecan pie, ki je odličen.

Piščanec po bourginionsko.

6 komentarjev:

  1. Ugotavljam, da sem naredila napako, da sem te slike šla gledat zvečer in na prazen želodec. xD Vse zgleda odlično, še stveri, ki jih ne jem bi poskusila. :P
    P.S.: Tudi čokoladna dekoracija zgleda lepo in nič se ne vidi, da bi ti delala težave. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe, kakšnih stvari ne ješ? :) So ble vse dobre. Čokoladna dekoracija pa bo upam, da boljša v sredo na izpitu kot je ta ali kot je bila danes. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Školjk ne jem. :)

    Zdaj sem si pogledala še druge sladice. :) Odlično izgledajo (in komaj čakam da dobim recepte) in dobro, da mama zdaj praznuje in je kar nekaj napekla v tem tednu, ker so te sladice za prste polizat in si lahko tako vsaj malo "pomirim" svoj želodec. :P

    P.S.: Še nekaj bi te vprašala, ko je ravno govora o okraševanju tort, kje v tej naši ljubi Sloveniji bi jaz dobila tako malo bolj profesionalno vrečko za smetano? Če mogoče veš. :P Čeprav za mogoče bolje veš za Dublin. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Aha, jaz jih jem, niso pa zdaj moja najljubša hrana. Hmmm, pecivo, zdaj ga bo veliko, ko so božični prazniki. :) Dobiš v ponedeljek recpete verjetno. :D Slaščičarsko vrečko lahko kupiš skoraj v vsakem supermarketu, če misliš tako iz blaga, drugale pase da preko amazona npr. naročit plastične, ki jih po uporabi zavržeš, mislim da paket 100 vrečk stane nekje 14 evrov ali pa lahko naročiš celo silikonsko vrečko. :) Če pa želiš, pa ti jo lahko kupim tukaj, če je ne boš našla, mi napiši.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakšno pa ti uporabljaš? :) Jaz bi imela tako malo bolj kvalitetno, ker zdaj je ta moja vrečka rahlo zanič. :P

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz uporabljam v šoli tiste za nekratno uporabo, razmišljam pa o nakupu silikonske, samo jo moram najt nekje. :)

    OdgovoriIzbriši