sobota, 30. junij 2012

Doma

V ponedeljek sem prispela domov, da počitnice preživim v poletnem vremenu doma in do spetembra uživam domačnost, ki jo včasih na Irskem tako zelo pogrešam.
Zdaj sem doma že skoraj cel teden in spet uživam, kot zmeraj. Prva dva ali tri dni je malo čudno in se je potrebno navadit, potem pa je spet fajn.
Maribor je konec junija super, ker je  čas festival Lent in potem je vse živo in prijetno.  Ta teden sem pridna obiskovalka Lenta, pravzaprav SladoLenta, ker svojih najljubših kuharjev ne morem zamudit. Zelo prijazen in odličen kuhar Tomaž Kavčič je pripravil odlično prekajeno postrv na limoninem pireju in zelo okusno potico v kavi - neke vrste sladoled z okusom potice oblit s čokolado in posut z orehi na kavni kremi.
Včeraj je nasmejani in eden najbolj simpatičnih slovenskih kuharjev Andrej Kuhar pripravil račja prsa na rdečem zelju in kruhu z orehi, vse skupaj pa zaokrožil s figovo omako in panceto. Tudi Damir in Tanja Pintarič pa sta se potrudila s testeninami v omaki iz jurčkov, lisičk in smetane, ki sta jo postregla skupaj s paradižnikovim smoothijem z bučnim oljem ter za sladico pripravila eclair iz meringua z arašidi  napolnjenega z lešnikovo kremo in malinami.  SladoLent je super stvar in moram priznat, da bi se v tej smeri pri promociji kulinarike lahko naredilo še kaj več v smislu, da bi bili taki dogodki malo bolj pogosti ali pa bi vsaj postali stalnica festivala Lent.
Lepo je biti doma in se tudi skozi okusno hrano zavedati, da je Slovenija čudovita dežela z ogromno potenciala, ki pa ga na žalost še nismo izkoristili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar