petek, 16. september 2011

Iskanja.

Danes se je končal tretji dan šole, po vseh predstavitvah, čakanjih v vrsti za plačilo opreme in izgubljanju sredi šole, smo se odpravili v restavracijo. V razredu nas je vsak dan več, vsega skupaj nas je 64, razdeljeni pa smo v štiri skupine za praktično delo, glede na jezik, ki smo si ga izbrali. Imam srečo, saj sem bila za mystery tour, ki smo ga opravili včeraj in je bil zelo zanimiv, dodeljena v skupino deklet, ki se bodo skoraj vse učile špansko in 4 med njimi so zelo prijazne, rada jih imam. V bistvu, jih je velika večina zelo prijaznih, samo tu in tam se najde kdo, ki se ali ne želi pogovarjati ali pa je malo vzvipen, ampak do mene so prijazni, ker se jim zdim zanimiva, iz preprostega razloga, ker nisem Irka.
Včeraj smo se torej odpravili na mystery tour, z dvema listoma vprašanj smo se sprehajali po mestu, obhodili različne kraje, od tržnic do vhodov v zelo drage erestavracije. Posebej me je navdušila azijska tržnica, ki ponuja nenavadne stvari, za katere večina od nas sploh ni vedela, da obstajajo. Vloženi manaki - čudno sadje ali zelenjava, ki zgleda kot ogromne zelene olive, nekaj z zelo čudnim imenom podobno ingverju in še tone drugih stvari. Zraven tega, da sem spoznala Dublin malo bolje in vse čudovite kraje za zanimivo hrano, sem spoznala tudi 6 prijaznih punc, z dvema se še posebej dobro razumem in to me neznansko veseli, končno imam nekoga, na katerega se lahko obrnem, se z njim pogovorim. Mystery tour je trajal kar 5 ur, ampak  še vreme nam je bilo naklonjeno, v Dublinu je dejansko sijalo sonce in bilo je okoli 20 stopinj, kar je skoraj neverjetno.
Danes, smo imeli predstavitve študenske organizacije, pa varnostne informacije, predvsem pa veliko čakanja, za plačilo uniform, za naročilo nožev. Organizirani pa ravno niso, uniforme bi morali imeti v torek, pa jih lahko dobimo komaj v sredo, vsak študent dobi svojo omarico, pa ne vejo točno, če jih imajo dovolj...
Kar nekaj se nas je nato z našo tutorko in najbolj kul profesorjem prakse odpravilo v restavracijo Pig's Ear, ki je zelo fancy na odlično kosilo. Izbirali smo lahko med tremi predjedmi, tremi glavnimi jedmi in tremi sladicami, vse pa je zvenelo in izgledalo čudovito. Cena glede na hrano sploh ni bila visoka - 25 evrov za odličnega prekajenega lososa z irskim kruhom, algami in kumaricami, račje bedro z masleno zelenjavo in krompirčkom ter suhimi slivami prekajenimi s čajem ter božansko čokoladno pito postreženo skupaj s karamelnim sladoledom iz slanega irskega masla. Kosilo je bilo res vrhunsko, vsak je dobil še kozarec vina in kavo ali čaj.
Končno sem se vsaj približno umestila nekam in našla prijatelje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar