torek, 7. februar 2012

Pomlad?

Belina. Sneg. Sneženje. Večina Evrope je zasnežena, bela in mrzla, Irska pa hladna kakor zmeraj, a brez snega. Malo vam zavidam pravo zimo, ki je jaz očitno ne bom deležna. Rada imam sneg in tudi mrzle temparature znajo bit fajn, ker spominjajo na meni tako ljubo Skandinavijo. Po drugi strani pa zdaj vsak dan jamram, da je mrzlo, ko se vrnem domov. Hiša, v kateri živim je stara že 100 let in ogrevanje ne pomaga kaj preveč, okna so preslaba in izolacija nič kaj napredna, veter in hlad se z lahkoto izmuzneta v sobo.  Zato je morda bolje, da so  temperature nad ničlo in namesto zasnežene, gledam umazano in od dežja namočeno ulico. Ampak, danes je bilo sonce in kar toplo, zato sem del svojega dneva preživela v parku s knjigo v roki. Ah, kako se prileže, klopca na soncu, zelena trava in dobra knjiga. Prav zares je knjiga, ki jo trenutno berem zanimiva in zabavna. Anthony Bourdain in njegov roman Kitchen Confidential, nekakšna biblija za bodoče chefe ali zakulisje kulinaričnega sveta z veliko tudi splošni publiki pomembnimi nasveti.
 Tudi cvetlice se že najdejo, ki pridno cvetijo in oznanjajo pomlad. Irci pač verjamejo, da se pomlad začne februarja, poletje konec aprila in jesen avgusta. Saj ne vem, morda pa ima vsaka država svoj začetek letnih časov. Zdaj pa morda lažje čakam pregovorno muhasti april, ker naj bi bil na Irskem najlepši mesec. Bomo vidli, februar se je komaj začel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar